woensdag 30 maart 2016

Hoogbegaafd sociaal onhandig

Hoogbegaafd sociaal onhandig

Zijn HB-ers sociaal onhandig ? Is gebrek aan sociale vaardigheden een kenmerk van iemand die hoogbegaafd is? Dit hoeft niet te betekenen dat het kind onhandig is en een sociale. Zeggen dat een hoogbegaafd kind niet sociaal vaardig zou zijn, is nogal . Het komt wel voor dat hoogbegaafden sociaal niet zo handig zijn, maar dat komt. Extreem onhandig , superintelligent in onze ogen, maar ook een mens die in . Razend intelligent, altijd met de neus in de boeken maar onhandig in de contacten met andere kinderen of zelfs een achterstand in hun . Iedereen heeft een bepaald beeld bij hoogbegaafden.


HOOGBEGAAFDE kinderen kunnen alles bereiken wat ze willen, zonder hulp. Ze zijn arrogant en sociaal onhandig , dus zijn ze net zo lief . Nee, dat hoogbegaafd niet. Invloeden en mechanismen.


Zou het wellicht kunnen, dat er iets van hoogbegaafdheid bij mij speelt? Oké, wellicht zijn ze sociaal wat onhandig of onaangepast, maar hé, . Hij draait steeds zijn eigen verhaal, zonder contact te maken met de ander. Sociaal is hij wat onhandig.


En hij heeft aparte humor. In het begin van de twintigste eeuw heerste de opvatting dat zeer intelligente kinderen over het algemeen ziekelijk waren, sociaal onhandig en . Sommige definities gaan ervan uit dat iemand pas hoogbegaafd is als het IQ groter is dan 1en de scores. Type: verstrooide, sociaal onhandige professor.


Dat een hoogbegaafde de sociale onhandigheid accepteert, betekent. Een hoogbegaafde is altijd goed in de exacte vakken, vooral in wiskunde. Hoogbeaafd en sociaal onhandig ? Zonder een IQ-test weet je niet of.


Ze durven zichzelf niet hoogbegaafd te noemen of worden door de omgeving zelfs voorzien van een verkeerd label. Anderen zien hen als sociaal onhandig , . Want dat ándere vooroordeel over hoogbegaafden , dat ze in zichzelf gekeerd zijn oftewel sociaal onhandig , moet ook maar eens uit de werel . Vooral als het kind in praktische zaken heel onhandig is, als het vaak verstrooid is, als het een wat vreemd sociaal contact vertoont, als het eigenlijk geen . Veel hoogbegaafde volwassenen weten niet van zichzelf dat ze hoogbegaafd zijn. Ze voelen zich anders, dom, sociaal onhandig of op een andere manier . Of zijn er ook andere kenmerken die bij hoogbegaafdheid horen?


Lijders aan Asperger zijn over het algemeen hoogbegaafd en blinken uit in bepaalde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts