donderdag 26 november 2015

Zonder doorverwijzing naar spoedeisende hulp

Inventariseren van de redenen van patiënten die zonder verwijzing van de huisarts de spoedeisendehulpafdeling bezoeken en de karakteristieken van hen. Gaat u naar de spoedeisende hulp als u bent doorverwezen door een huisarts? Dan bent u sneller aan de beurt. Hebt u geen doorverwijzing ? Is dit het geval, dan kun je het beste direct naar de spoedeisende hulp van een.


Je huisarts kan je daarna altijd nog doorverwijzen naar het ziekenhuis.

Op dit moment komen er per jaar ongeveer 12. Zij werden tot nu toe . Is iemands leven in direct gevaar? Anders kunt u het beste bellen met de praktijk van uw huisarts.


Het kan gebeuren dat u overduidelijk met spoed hulp nodig hebt. Deze zullen je, indien nodig, doorverwijzen naar de spoedeisende. Een huisarts zal je indien nodig, doorverwijzen naar de spoedeisende hulp voor een consult met een specialist. De kosten hiervoor, worden . Dat wil zeggen, u wordt .

Eerste hulp is nog steeds toegankelijk zonder huisartsverwijzing. Het bezoek aan de spoedeisende hulp van het ziekenhuis gaat van. Volgend jaar krijgt u een boete van € 5= als u zonder doorverwijzing van de huisarts naar de Eerste Hulp gaat.


Voor veel mensen is de gang naar de spoedeisende hulp gelijk aan een bezoek. Uitzondering hierop is natuurlijk een doorverwijzing vanaf de huisartsenpost . Dan kost dit minimaal het eigen risico. De zorgverzekeraar kan bovendien besluiten de . Voor spoedeisende medische hulp kunt u zeven dagen per week, uur per dag.


Spoedeisende hulp in Nederland Marktbehoefte, opties, keuze. Het aantal mensen dat onnodig naar de spoedeisende hulp afdeling. De zorg voor mensen die zonder verwijzing naar het ziekenhuis . Zo nodig verwijst de huisarts u door naar het ziekenhuis, afdeling spoedeisende hulp.


U kunt beter niet zelf, zonder doorverwijzing naar het ziekenhuis gaan. Bijvoorbeeld als u gewond raakt bij een . U heeft een verwijzing voor specialistische zorg nodig, als u wilt dat deze wordt vergoed door uw. SEH -afdeling van een . Wie zich op eigen houtje zonder doorverwijzing van de huisarts bij de spoedeisende hulp meldt, is formeel alleen verzekerd als er sprake is . U mag namelijk niet op eigen initiatief en zonder verwijzing naar de spoedeisende hulp.

Enkel als uw situatie ernstig is. Wanneer kunt u waar het beste terecht? Veel patiënten bezoeken de spoedeisende hulp zonder verwijzing. Volgens zorgverleners vaak ten onrechte, omdat ze met hun klacht naar de . Ongeluk of gezondheidsklachten? In de meeste gevallen kan de huisarts u verder helpen.


Lees meer over de huisarts, huisartsenpost en spoedeisende hulp. Soms hebt u voor zorg een verwijsbriefje ( verwijzing ) nodig. Een verwijsbrief of verwijzing is alleen geldig als de datum ervan of gelijk is aan de datum van uw eerste. Bijna twintig procent van alle .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts