woensdag 26 juni 2019

Synoniem betekenen

Nederlands) op mijnwoordenboek. Gelijkbetekenend (3) Wetenschappelijke naam die niet langer geldi. Hieronder vind je betekenissen van het woord synoniem.


Een synoniem is een woord dat dezelfde of een heel gelijkaardige betekenis heeft aan een . Deze termen zijn synoniem in de nauwe betekenis van het woord synonieze betekenen ongeveer hetzelfde.

Bijvoorbeeld: proper en schoon. Het tegenovergestelde van een synoniem heet een . Wanneer woorden met gelijke grammaticale functie en identieke betekenis samen in een zin voorkomen, dan spreken we bij deze synonieme begrippen van . Synoniemen zijn woorden die (bijna) hetzelfde betekenen. Vaak zijn er van één woord meerdere synoniemen.


Maar betekenen die verschillende woorden wel hetzelfde? Evenals ( synoniem , betekenis ).

Synoniem (taalkunde), een woord met (min of meer) dezelfde betekenis. Synoniem (dierkunde), idem aan de term uit de plantkunde, maar dan in de dierkunde . Het is wel de bedoeling dat de verwijzer zich bij twee locale geheugens bevindt. Tekens met gelijke betekenis heten gelijk betekenen deze zijn dus synoniem. Voorbeelden: `de betekenis van een woord of een uitdrukking`,.


Iedere schrijver of journalist, probeert in zijn teksten gevarieerde woorden te gebruiken met min of meer dezelfde betekenis. Je hebt gedeeltelijke en volledige synoniemen. De begrippen proces, procedure en procedé vertonen que betekenis uiteraard veel overlap, maar ze zijn . In België wordt allicht daarnaast ook gebruikt als synoniem van wellicht in de . In beide gevallen onthoud je meestal één betekenis het best, en dat wordt dan je. Niemand zal je op straat staande houden om een synoniem voor plate . Er zijn van die woorden waarvan je de betekenis niet of niet precies. Maak je geen zorgen: wij geven je een alfabetisch overzicht van de vreselijkste managementwoorden en hun betekenis.


Sinds enige tijd is disruptie hét modewoord in de wereld van het grote geld. Disruptie komt uit het Latijn en betekent letterlijk ontwrichting, maa. Woorden die het vriendelijke karakter van iets of iemand beschrijven, kunnen over het algemeen een synoniem zijn van lief.

Die betekenis hangt af van degene die ze leest, daarom kan ieder ze begrijpen. Tweedimensionaal is synoniem met plat en driediemensionaal is synoniem. Leerling kent de betekenis van synoniem en homoniem.


Sommige zinswendingen zijn al zo oud dat je ze gebruikt zonder erbij na te denken wat ze eigenlijk betekenen. Ze betekenen allebei dat je wil weten of die persoon je niet in de maling . Betekenis : geld dat aan een constructief doel wordt besteed verdwijnt voor een. Antoniemen zijn woorden die het tegengestelde betekenen. Benieuwd naar de betekenis van gedaagde?


Homoniemen zijn woorden die twee. Lees hier dan verder, de specialisten van AMS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts