vrijdag 14 juni 2019

Anatomie rug botten

Anatomie rug botten

De rug is bij de mens opgebouwd uit zeven nekwervels, twaalf borstwervels, vijf lendenwervels, vijf heiligbeenwervels en het staartbeen. Dit artikel geeft een algemeen overzicht van de anatomie van de lage rug. Alles over de ontwikkeling en anatomie van de rug , de wervels en zenuwbanen. om toegang te krijgen. Neem een gratis proefabonnement en test jezelf op meer dan 2anatomische afbeeldingen . In dit artikel bespreken we de anatomie van de lage rug. Onderaan vind je meer informatie over de verschillende aandoeningen van deze gewrichten.


Anatomie rug botten

De schedel bestaat uit botten , de wervelkolom heeft er 2 in de voorkant van de borstkas zitten botten , de. Algemene informatie over de lage rug. Ligamenten bestaan uit bindweefsel dat de botten aan andere botten hecht. Dit zijn de grootste en sterkste botten in de wervelkolom en ze ondersteunen het lichaam.


Overzicht van de te leren botten , gewrichten, ligamenten en spieren. Latissimus dorsi Brede rugspier Rug. Botten instabiele lage rug 1. De menselijke wervelkolom bestaat uit wervels die op elkaar gestapeld zijn. Dit komt omdat je rug uit een heleboel wervels bestaat.


Aan de achterzijde van de rug is het heiligbeen verbonden langs twee . Functies en onderdelen van het skelet worden besproken. Aan bod komen: Schedel, wervelkolom. Tumoren van het bot zelf, die ontstaan in de botten van de wervelkolom. Ook deze tumoren kunnen gaan. Anatomie van wervel en ruggenmerg.


De rug wordt in de lengte opgedeeld in delen. Nekwervels, borstwervels, lendenwervels en het heiligbeen. Tot de onderrug behoren de . Hoewel botten ontzettend sterk zijn, zijn ze toch vatbaar voor verwonding, de gevolgen van. Door de gewrichten kunnen de botten ten opzichte van elkaar bewegen, maar niet alle. Deze zorgen ervoor dat we onze rug alle kanten op kunnen bewegen.


Rugspieren schuine halsspier doornuitsteeksel van de 7de halswervel monnikskapspier schoudertop kam van het schouderblad deltaspier grote ronde. Uw wervelkolom bestaat uit een kolom van verticaal gestapelde botten , wervels genoem die het ruggenmerg omringen en beschermen. De grootste en sterkste botten in de wervelkolom zijn de lumbale wervels. Het lumbale gedeelte van de . Illustratie van Menselijke ruggengraat botten en ruggengraat gewrichten vector schets lichaam anatomie icoon.


Geïsoleerde symbool van wervelswervels van . Het rug - genmerg zorgt er bijvoorbeeld voor dat je je hand terugtrekt als die in te. Rugproblemen Inleiding Problemen en ziekten van de rug komen zeer frequent voor, maar zijn beter. De botten , tussenwervelschijven, banden en spieren zorgen samen voor de stabiliteit en beweeglijkheid van de wervelkolom. De klachten rondom rug en bekken, die vaak niet goed geduid of begrepen worden leiden.


Anatomie rug botten

Van sommige tumoren is bekend dat ze naar de botten kunnen uitzaaien . Diverse modellen anatomische posters, groot assortiment uit voorraad leverbaar. Op de poster worden de verschillende spierlagen, de pezen en de botten. De wervelkolom bestaat uit nekwervels, borstwervels en (meestal) lendenwervels.


Bovenaan maakt het verbinding met het hoofd en onderaan met het . Deze botten hebben een belangrijke functie, nl het beschermen van de. U maken), rugbuigers (deze trekken de rug bol). De anatomische indeling van het lichaam is ook gemaakt op basis van de botten.


Wervel(s) = vertebra(e).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts