woensdag 24 oktober 2018

Universiteitsbibliotheek

Universiteitsbibliotheek

Een universiteitsbibliotheek (UB) is een bibliotheek die verbonden is aan een universiteit. De producten en diensten van een UB staan ter beschikking van de . Wij bieden zoeksystemen en advies op maat. Natuurlijk is ook de Franeker universiteitsbibliotheek zeker in de eerste eeuw van haar bestaan niet het resultaat geweest van een bewust aanschafbeleid. De bibliotheek is dagelijks open. In WO II legde verzetsman Jan Verhagen uitzendingen van Radio Oranje vast met een snijmachine: een platenspeler met opneemfunctie.


Universiteitsbibliotheek

In veel universiteitssteden wordt in het spraakgebruik UB gebruikt voor de universiteitsbibliotheek. A-Z keyboard_arrow_down. Universiteitsbibliotheek Binnenstad Utrecht fase 1. Welke collecties zijn verplaatst? Wat is het verbouwingsloket?


Waar is het gesloten magazijn? A-tot-Z lijst van alle e-books die voor UHasselt full-text toegankelijk zijn (excl. Jurisquare en Strada lex). Meer info (externe link) . Met de gevels van prefab reliëf beton, afgewisseld met. De Papierhistorische Collecties bestrijken een breed terrein, van de techniek van de papierfabricage, de papierhandel en de watermerkkunde tot . Van meet af aan was het gebouw trouwens ontworpen als monument . Proef: studieplekken in universiteitsbibliotheek alleen voor UU-studenten.


Universiteitsbibliotheek

Tijdens de tentamenperiode van oktober tot en met november. Terwijl middelbare scholieren naar de openbare bibliotheek trekken om serieus huiswerk te maken, tekent zich in de universiteitsbibliotheken. Niemand weet precies over hoeveel boeken en tijdschriften de universiteitsbibliotheek beschikt. De ontelbare exemplaren zitten verspreid over de Boekentoren, . Dus, zoals een goed rechtenstudent betaamt, nam ik eens een greep uit de collectie Huisregels van Nederlandse universiteitsbibliotheken.


Vanaf januari is de universiteitsbibliotheek alleen nog maar toegankelijk voor UM-pashouders. Een rondleiding door wat in de toekomst het universiteitskwartier moet zijn. Wie kent Jan Wolkers niet?


Hij is een van de meest gelezen auteurs van ons lan hij verscheen frequent op televisie en in andere media en toch is hij maar half . Dat er in Groningen gestudeerd wordt moge duidelijk zijn. Maar waar studeren studenten eigenlijk? De meeste studenten volgen hun . In de toren kom je meer te weten over de turbulente geschiedenis van de universiteitsbibliotheek en de invloed ervan op de stad.


Na een pittige klim krijg je een . De universiteitsbibliotheek heeft immers veel te . Zomersluiting Bibliotheek . De expositie, die vijftig bijzondere Groningse vrouwen in de . Het ontwerp tracht een handreiking . Deze website gebruikt cookies. Houd dan rekening met het nieuwe toegangsbeleid van de UB. Nieuws over de UB -diensten voor onderzoekers, docenten en studenten: workshops, RDM, Open .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts