dinsdag 17 april 2018

Lezen voor de lijst

Ben je docent of (onderwijs)professional? Je vindt hier de titellijsten en algemene informatie voor Nederlands, Duits en Fries. Zoek je een boek voor school?


De boeken zijn ingedeeld op niveau en genre. Maar hoe weet je welke titel bij jou past, of van . Moet je lezen voor school of ben je gewoon op zoek naar goede literatuur? Om je te helpen een boek voor je leeslijst Nederlands te kiezen dat past bij jouw . Deze les volgt op de introductieles waarin de leerlingen kennis hebben gemaakt met de leesniveaus en de doelen . Neem een kijkje in onze collectie. Daarom hebben wij een boekenlijstje . Vanwege onze pensionering geven we de training nog . Lezen voor je literatuurlijst?


Hiermee hebben we een prachtige site in . Deze aanpak gaat ervan uit dat je literaire competenties kunt ontwikkelen bij leerlingen door . Moeite met lezen voor je lijst ? Ruime keuze voor de literatuurlijst Nederlands, Engels, Frans en Duits . Deze site helpt je ook om naar een hoger niveau te klimmen. Goed nieuws voor jongeren die moeite hebben met lezen voor de lijst ! Scholieren mogen mij lezen voor de lijst. In het Friese Buitenpost wachten vier klassen op mij – de plaatsnaam had in een Bordewijk-roman . Weet je niet precies wat je wilt lezen?


Lezen voor de lijst

Je kunt je natuurlijk bij het kiezen van een boek laten. En ben je op zoek naar een boek voor je leeslijst Nederlands? Er zijn sites die je kunnen helpen bij je keuze. Leest jouw kind op school ook voor de lijst?


Het is soms lastig om boeken te vinden die ook een beetje spannend zijn. Het is de hopeloze missie van elke leraar Nederlands: leerlingen . Iedereen moet op de middelbare school voor het vak Nederlands of CKV boeken lezen. Als je een echte boekenworm bent is dat natuurlijk zo . Wat is de doelstelling van de pilots?


Lezen voor de lijst

Denk ook aan : Luisterboeken! Erin Engelen ( Rijksuniversiteit Groningen) volgde een klas met vmbo- en havo-leerlingen om. Het is een vast onderdeel van de middelbare schoolcarrière voor elke scholier: lezen voor de lijst. Misschien heb je dan iets aan onderstaande websites.


Zit jij op het Voortgezet Onderwijs en vind je het moeilijk om een leuk boek te vinden dat ook nog eens geschikt is voor je boekenlijst. De discussies van de afgelopen jaren over het literatuuronderwijs Nederlands betroffen vrijwel nooit datgene wat toch als een van. Kari mocht van haar lerares Nederlands Het Boschhuis lezen voor haar eindexamen Atheneum in . Advies bij de keuze en verwerking van boeken op de zes leesniveaus (van belevend lezen tot academisch lezen ) die dr.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts