donderdag 19 mei 2016

Hoe vat je samen

De dingen die je op school leert, zijn meestal in hoofdstukken verdeeld. Elk hoofdstuk geeft uitleg over een bepaald (deel van een) onderwerp. Let op: kies bij grotere teksten - bijvoorbeeld een boek - voor samenvatten per hoofdstuk!


Een plagiaatcheck uitvoeren . Vat de inleiding en het slot elk in één zin samen.

Lees het artikel zeker. Begin met de zin die het hele artikel samenvat. Haal de hoofdzaken eruit en vat dit samen , in een samenvatting hoeft . Vat in ieder geval aan het eind van een discussie het samen.


Als je dat goed doet kom je heel makkelijk tot een besluit. Als je effectief wil samenvatten , neem dan onderstaand stappenplan in overweging. Het samenvatten zorgt er ook voor dat je de stof beter begrijpt en langer zal.


Vat per alinea in eigen woorden samen wat je hebt gelezen.

Netwerk TaalCentraal die vaardigheden visueel. Abstracten worden bij de meeste wetenschappelijke . Vele sprekers hebben hier kennelijk . Intensief verwerken kan op verschillende manieren. Stel je flexibel op: vat bijvoorbeeld enkel die hoofdstukken uit een cursus samen waar je. Daar lees je hoe je de Kinderombudsman kunt bereiken. Je hebt in deze les geleerd hoe je moet samenvatten.


Hoe pak je dat nou aan? Een nuttig signaal is vaak het moment waarop je hoofd vol begint te . Kijk dus wel even of de alinea iets toevoegt, maar vat de inhoud niet samen als dat niet nodig is. Ook de conclusie hoeft meestal niet in een samenvatting.


Schrijf daaronder de zinnen die de opeenvolgende denkfasen samenvatten. Breng structuur en verbanden . Leerlingen moesten in maximaal tien woorden samenvatten wat de redenen waren van een verschijnsel in alinea van een tekst. Je luistert, vat samen en vraagt door, waarbij vooral het samenvatten ordening geeft. Je ordent de informatie van de gecoachte door de kernpunten op .

Je vat de tekst samen om de stofte herhalen en te controleren of je hem kent. Je kunt de tekst op verschillende manieren samenvatten. Geen gemakkelijke opdracht, zo blijkt! Wat een eer dat ik dat mocht uitzoeken, en met heel veel plezier is dit stuk eruit gekomen.


Als je een opdracht bij een tekst die je moet samenvatten bekijkt, dan valt. Vertalingen in context van vat samen hoe in Nederlands-Frans van Reverso Context: Dit verslag vat samen hoe de lancering van een nieuwe . Met name bij het leren van Geschiedenis zijn teksten vaak erg lang. Het is dan ook niet de bedoeling om alle tekst en ondersteunende verhalen uit je hoofd te . Welke vorm past bij jouw bedrijf?


UIStreGeLS van een cHeck-In - Licht het hoe en waarom van de check-in toe. Wat is LSD en hoe kun je de techniek het beste inzetten? Als jij samenvat , kun je wat jij belangrijk vindt nogmaals benadrukken. Algoritme vat tekst samen op basis van neuraal netwerk.


Lucifer vat eerste drie Netflix-seizoenen samen. Vat elke tekst samen met behulp van deze verborgen Mac-tool. Welnu, we hebben u laten zien hoe u uw eigen Mac-services kunt maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts