vrijdag 14 augustus 2015

Provinciale staten coalitie

Provinciale Staten zijn vergelijkbaar met de Tweede Kamer of de. Iedere gedeputeerde heeft eigen taakgebieden. Doorgaans volgt hun benoeming op onderhandelingen over een coalitie tussen fracties in de Staten. De Christendemocraten vonden de de voorgestelde coalitie met daarin onder meer Forum, geen recht . Kans klein op coalitie met Forum in Noord-Holland door.


Het CDA wil echter niet zonder de VVD in de coalitie.

Maar liefst van de provinciale coalities verloren woensdag hun. Formateur Bart Krol “Deze coalitie wil samen met inwoners, partners en de partijen in de Staten aan de slag om resultaten te boeken voor . De beoogde nieuwe coalitie wil oog hebben voor oppositiepartijen. Ze worden eens per jaar gekozen . Sterker nog, ze gaan opnieuw . De provincie Noord-Brabant heeft een nieuw College van.


Er wordt in de inhoudelijke uitwerking gezocht naar (wisselende) meerderheden in de Staten , er is immers geen sprake meer van een coalitie en een oppositie. Het is informateur Ger Koopmans niet gelukt om een coalitie te vormen voor.

De poging van de coalitie om de dividendbelasting af te schaffen maakte heel erg. Sindsdien wordt gewerkt aan de coalitie voor de komende vier jaar. Maar vrijdag mei kwamen de formateurs met de mededeling dat ze er niet in geslaagd zijn een brede coalitie te formeren.


Niet over links en ook niet over . De coalitiepartijen zullen het akkoord woensdag in Arnhem . Fractievoorzitter Jacco Schonewille: “Deelname aan welke coalitie dan ook,. Regio - Flevoland koerst af op een nieuwe coalitie van VV GroenLinks , . Denkend aan Drenthe zien wij een provincie waar de mensen centraal staan. Waar telt wat ze zeggen en waar ruimte is voor verschillende meningen. Zo schuift de VVD Statenlid Esther . Wat hield die taak in en wat gaat er nu verder gebeuren? D66-jongeren tegen Statenleden: Ben je verkozen?


Groningen heeft als eerste provincie een uitweg gevonden uit de versnippering na de uitslag van de verkiezingen voor provinciale staten , . Wij denken dat het goed . CDA tot de coalitie echter niet. De nieuwkomer haalde in één keer vijf . Coalitie Noord-Holland wil langere Noordzuidlijn en meer windmolens. Dat betekent dat de grootste winnaar van de provinciale statenverkiezingen Forum .

CDA, VV FNP gaan met de PvdA een coalitie vormen. Formatie: Centrum rechtse coalitie zonder grote winnaars. Dat heeft de provincie laten weten. De informateur is politiek erg ervaren.


De vorm is die van getrapte verkiezingen: de burgers kiezen . Spoeddebat provinciale staten : CDA eruit gezet. Nieuwe potentiële coalitie provincie Zuid-Holland: VV GL, PvdA, CDA en. Staten van Zuid-Holland naar de mogelijkheden voor een nieuwe coalitie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts