maandag 30 oktober 2017

Jam maken

Onze tips voor de beginnende jam-maker: Zoek rijp fruit uit. Denk je nog steeds dat zelf jam maken alleen voor je suffe tante is weggelegd? Geloof ons: er gaat een wereld voor je open als je . Tips bij het maken van jam. Zacht fruit hoef je niet fijn te snijden, je roert het fruit tijdens het koken stuk.


Houd wat zacht fruit apart en voeg pas toe als de jam wat.

Zelf jam maken is leuk en makkelijk. Voordat je aan de slag gaat, is het handig om de basisprincipes van jam maken te kennen. Wat is pectine bijvoorbeeld? Zelf aardbeienjam maken is helemaal niet moeilijk. Hier een eenvoudig recept voor het maken van jam.


Potten jam kun je wel een jaar . Tijdens de meest recente bakmarathon ging ik met Carolien aan de slag met een recept voor jam . De kunst van het jam maken ontstond in het Midden-Oosten. De kruisvaarders brachten zowel deze kunst als de rietsuiker en tot dan toe onbekende fruitsoorten.

Jam maken : een leuke kookles en een product waar je lang iets aan hebt. Als zelfs ik jam kan maken , kan jij het ook. Vandaag een beeldverhaal, om het allemaal nóg duidelijker uit te leggen. Ik deed het in mijn Franse . Zelfgemaakte jam is heel makkelijk én veel lekkerder dan de kant-en-klare versie.


Check het recept voor jam hier. U kunt met rabarber veel verschillende soorten jam maken :De gewone . Op deze pagina vindt u alle informatie over het maken van jam. Van elk soort fruit kan, jam , gelei of marmelade gemaakt worden. Geen geleisuiker en toch jam willen maken ? PaTESSerie maakte deze aardbeien jam zonder geleisuiker en geeft je daarbij de nodige tips en . Van alle karweitjes op aarde is jam maken de meest bevredigende. Want na een minimale inspanning geniet je het hele jaar lang van ontbijten . In de winkel vind je steeds de bekende potten, maar als je zelf jam maakt zie je hoeveel lekkere smaakvariaties je kan maken.


Met kruiden, specerijen, honing, . Je eigen jam maken van vers biologisch seizoensfruit? Helemaal niet moeilijk. Naast superlekker ook in een handomdraai gemaakt!


DIY jam maken , in de video van vandaag laat ik je zien hoe je een heerlijke jam maakt met rood fruit en munt.

En als je flink bramen bent wezen plukken, maak dan als eerste een batch met homemade bramen jam ! Zelf bramenjam maken is niet moeilijk . Wanneer ik dan tijd heb, zoals nu bijvoorbeel dan ga ik lekker jam koken. Een bijkomend voordeel van jam maken in de winter: je hebt geen last van kokend . Als je zelf jam maakt, kun je eindeloos variëren met fruit, specerijen en . Pectine komt vrij als je fruit kookt en maakt je jam dikker. Kies je fruit met weinig pectine om jam van te maken , dan kun je extra pectine in . Zelfs van vruchten waarvan je normaal darmklachten krijgt, kun je wel jam maken. Door het te koken verdampen de stoffen die dit soort problemen veroorzaken. Hutten bouwen Amsterdamse Bos, de Boswinkel zo aug.


Is zelf jam maken een ingewikkelde en tijdrovende bezigheid? Er is eigenlijk geen kunst aan, zeggen ze. Jam maken is iets waar je maar beter niet aan kunt beginnen, want als je de smaak eenmaal te pakken hebt is niets meer veilig, heb ik gemerkt . De lekkerste kersenjam en nectarinejam maak je zo!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts